De van oorsprong Britse pianist, dirigent en componist Andrew Wise woont sinds 1994 in Gent (België). Hij studeerde muziekwetenschap in Cambridge en directie en piano aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij volgde directie meestercursussen bij John Carewe, Lucas Vis en Helmuth Rilling.

In 1983 werd hij repetitor van De Nederlandse Opera, Amsterdam. Als pianist, zowel solistisch als in kamermuziekverband en als lied- en operabegeleider heeft hij al jarenlang een bloeiende concertpraktijk. Hij werd in 1989 door Gerard Mortier uitgenodigd om repetitor te worden in de Muntschouwburg en een jaar later werd hij ook koordirigent van de Nationale Reisopera in Nederland. Van 1994 tot 2003 was hij achtereenvolgens koorleider bij de Vlaamse Opera en de Koninklijke Deense Opera in Kopenhagen en werkte hij als gastdirigent met vele befaamde koren en operagezelschappen. Hij was eerste dirigent van de Hoofdstad Operette (Amsterdam) en pianist en oprichter van het Argandi Pianotrio. In 2004 en 2005 was hij gastdirigent van het zomeropera festival Alden Biesen, waar hij de producties De Toverfluit en Don Pasquale dirigeerde, alsook opvoeringen van zijn eigen opera: De Fabel van Ooh en Aah. Van 2005 tot 2011 was hij achtereenvolgens dirigent van het Middelburgs Kamerkoor en van Cantabile-Gent. In 2008 was hij concourspianist van het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch en in 2009 pianist en vocal coach van het Intermezzo operafestival in Brugge.

Andrew Wise is sinds enkele jaren ook als componist actief. Hij componeerde diverse koorwerken, waaronder een Magnificat en een Nunc Dimittis. In opdracht van het kinderkoor van de Vlaamse Opera, componeerde hij, samen met de schrijver Henk Pringels, het muziektheaterwerk Liefde en Bloed, KT, dat meerdere keren met succes door het kinderkoor werd uitgevoerd. Hetzelfde team schreef in 2005 in opdracht van het zomeropera festival Alden Biesen de opera De Fabel van Ooh en Aah. In opdracht van de Ierse bas-bariton Conor Biggs, schreef hij de liedcyclus Three Auden Songs, die in januari 2007 in de National Concert Hall Dublin in première ging. In 2011 schreef hij Mear as Ien op tekst van Fedde Schurer, in opdracht van tenor Albert Bonnema en de Friese Beweging.