,

Lid worden

Met regelmaat worden er open repetities gehouden voor amateur zangers en zangeressen die belangstelling hebben om lid van de vereniging te worden. Tijdens de open repetities (data worden in regionale bladen en op de website gepubliceerd, maar je kunt hiervoor ook contact opnemen met het secretariaat van de NHV) kunnen geïnteresseerden komen luisteren en de sfeer proeven. Tevens ontvangt men van de gastvrouw informatie over het koor. Om toe te kunnen treden tot de NHV zullen de dirigent en een bestuurslid tijdens een auditie bepalen of je stem past bij het koor. Is de uitslag van de auditie positief, dan word je gedurende drie maanden aspirant-lid, soms onder de voorwaarde van het volgen van zanglessen, en woon je de repetities bij. Tijdens deze drie maanden is men geen contributie verschuldigd. Na drie maanden wordt het aspirant-lid verzocht een tweede keer te auditeren. Als de uitslag positief is volgt een definitief lidmaatschap. Als je vragen hebt of lid wilt worden, kun je een mail sturen naar koorzaken@haendelvereniging.nl.

Repetities

De koorrepetities worden gehouden in het Muziek Centrum van de Omroep, Heuvellaan 33 in Hilversum, op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur.

Projectzangers

De Nederlandse Händelvereniging biedt, bijvoorbeeld vanwege de repertoirekeuze projectzangers de mogelijkheid om deel te nemen aan een specifiek concert. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan hieronder aan. Steeds als er behoefte is aan projectzangers, zal dit ook op onze website kenbaar gemaakt worden.
Voor projectzangers geldt het volgende,

  • Je bent een ervaren koorzanger.
  • Je kunt zelfstandig studeren.
  • Je wordt slechts toegelaten na een geslaagde auditie, die bestaat uit het zingen van één zelfgekozen werk en één verplicht stuk.
  • De deelname geldt voor één uitvoering.
  • Van projectzangers wordt verwacht dat zij steeds op de repetities aanwezig zijn. In een repetitieperiode mag men maximaal 4 keer afwezig zijn. Ben je vaker afwezig geweest, dan moet je auditie doen opdat de dirigent zich ervan kan vergewissen dat je het stuk beheerst qua noten èn interpretatie.
  • Projectzangers betalen € 75,= per concert.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]