De Zuid-Koreaanse tenor Seil Kim heeft gestudeerd aan conservatoria in Rome, Geneve en Zürich en deze opleidingen met succes voltooid. Zijn leraren waren onder andere Nicolai Gedda, Franco Corelli, Thomas Quasthoff en Eric Tappy.

Seil Kim won diverse prijzen. Hij was winnaar van het Internationaal Schubert Concours in Osaka, hij won de tweede prijs bij het Maria Callas Concours in Athene, de derde prijs bij de competitie bij Thomas Quasthoff voor “Das Lied” in Berlijn. In 2010 ontving hij de prijs van de Vrienden van het Lied bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch.

Seil Kim heeft een groot repertoire opgebouwd als zanger van opera, oratoriumwerken en als concertzanger. En ook als vertolker van het lied. Van barok tot hedendaags. Hij ontving lovende kritieken voor zijn rol als Ernesto in de opera Don Pasquale van Donizetti en als Evangelist in de Matthäus Passion van J.S. Bach. Seil Kim was te beluisteren in vele bekende theaters en concertzalen waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, de Staatsopera in Berlijn en het Seoul Arts Center.

www.seilkim.com