Laetitia Gerards

Sopraan Laetitia Gerards (1993) is geboren in een muzikale familie. Zij is op haar zesde begonnen met cello spelen en werd op haar dertiende toegelaten tot de Young Musicians Academy van het conservatorium in Tilburg. Daarnaast ontwikkelde ze liefde voor zingen en toneel. Laetitia heeft twee jaar ‘Muziektheater’ gestudeerd aan het conservatorium in Tilburg. Op dit moment studeert ze klassiek solozang bij Sasja Hunnego in het derde jaar van het conservatorium van Amsterdam.

In 2009 won ze de eerste prijs van het ‘Junior Deutekom Concours’. In April 2013 heeft ze de eerste prijs mogen ontvangen tijdens de nationale finale van het ‘Prinses Christina Concours’, een prestigieuze muziekwedstrijd voor jong talent.

Laetitia geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Ze zong onder andere in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Lucent Danstheater en de Schouwburg van Den Haag. Ze ging op tournee in Italië en zong tijdens het kroningsfeest in Argentinië. In november 2013 had ze samen met het Nederlands Kamerorkest een succes in Paradiso, Amsterdam. In december 2013 vertolkte ze de rol van Maria in de West Side Story. Deze productie vond plaats ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van het Concertgebouw in Amsterdam.

In maart dit jaar deelde ze haar liefde voor klassieke muziek met meer dan 5000 kinderen in de familie- en jeugdvoorstelling ‘Piazza dell’Orchestra’ met Holland Symfonia. Het verhaal van een celliste die droomt van een leven als zangeres.

Als laureaat van het Prinses Christina Concours maakte Laetitia in mei een muzikale tournee door de VS en Canada.

Laetitia Gerards is de winnares van de derde Concertgebouw Young Talent Award, een gezamenlijk initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en Deutsche Bank. Deze prijs voor jong talent werd uitgereikt tijdens Het Concertgebouw Diner op 9 september 2014.

i www.laetitiagerards.com