Hendrickje Van Kerckhove studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en vervolmaakte zich aansluitend bij de Operastudio Vlaanderen en de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze door Susanne Eken en José Van Dam gecoacht werd.

Ondertussen was ze te gast bij de Wiener Festwochen en het festival van Aix-en-Provence en stond ze aan talloze Europese operahuizen. Nadat ze in 2005 haar debuut in Medusa van Arnaldo de Felice haar debuut had gevierd bij de Bayerische Staatsoper te Munchen, in Medusa, zong Hendrickje er Oscar (Ballo in Maschera) en Voce dal Cielo (Don Carlo) o.l.v. Zubin Mehta die haar meteen uitnodigde om onder zijn leiding Blonde (Entführung aus dem Serail) aan de opera van Tel-Aviv te zingen. Een rol die ze ondertussen ook in het Gran Teatro del Liceu Barcelona en in de Munt vertolkte.

In 2008 vierde ze haar debuut bij het Theater an der Wien als Soeur Constance (Dialogues des Carmélites) ; snel volgden Maja naar aanleiding van de wereldcreatie van “Die Besessenen” van Johannes Kalitzke en Najade (Ariadne auf Naxos).

Andere belangrijke huizen waar ze sederdien haar opwachting maakten zijn : Staatsoper unter den Linden Berlin in Al gran sole carico d’Amore (Luigi Nono), de Nederlandse Opera Amsterdam als Norma Jean in de wereldcreatie van “Waiting for Ms Monroe” (Robin de Raaff) en Sand- und Taumännchen in Hänsel und Gretel, de opera’s van Nantes en Angers als Elena (Il Cappello di Paglia di Firenze, Nino Rota) en de Opéra national du Rhin te Straatsburg waar ze Despina (Cosi fan tutte), Adèle (Fledermaus), Clorinda (La Cenerentola) en in het najaar van 2014 met groots succes de rol van Claire in de wereldcreatie van Quai Ouest van de Franse componist Régis Campo, voor haar rekening nam. En, onder de leiding van David Zinman, maakte ze in de rol van Anna in Richard Strauss’ Intermezzo met succes haar huisdebuut in het Concertgebouw Amsterdam (de uitvoering en radio-opname vond plaats in het kader van de legendarische zaterdag-matinee).