Jubileumconcert in oktober: Alexander’s Feast

8 juni 2022

Eindelijk is het dan zover: op 28 oktober voeren wij Alexander’s Feast uit, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Händelvereniging.

Al twee keer eerder moest dit concert werden uitgesteld vanwege coronamaatregelen. Het is dan ook inmiddels niet meer echt ons jubileumjaar (2021) – maar het feest zal er niet minder om zijn. In onze thuisbasis en geliefde Grote Kerk Naarden zullen wij op 28 oktober Alexander’s Feast uitvoeren: een minder bekend oratorium van Händel dat niet vaak wordt uitgevoerd in Nederland.

De muziek is van een ongekende schoonheid en kracht, en toont eens te meer aan dat Händel zoveel meer is dan de componist van de Messiah, Music for the Royal Fireworks of Ombra mai fu. Het is een echte Ode aan de Muziek, en in de vertelling wordt de muziek grote krachten toegeschreven, die zelfs de emoties van machtige koningen kunnen beïnvloeden.

Het concert wordt gevolgd door een Afterparty waar drie jonge conservatoriumstudenten zullen strijden om de Handel Choir Jubilee Award, een speciaal ingestelde prijs voor jong zangtalent.

Klik hier voor meer informatie en kaarten