Zing mee met St. Nicolas Cantata van Benjamin Britten!

Het is nog lente, maar stichting Troupe A’dour uit De Ronde Venen is volop bezig om het Sinterklaasfeest over een halfjaar op een bijzondere, muzikale manier te vieren: door het uitvoeren van een concert met muziek van de beroemde Engelse componist Benjamin Britten -St.Nicolas Cantata!
Om dit bijzondere project waar te maken, is er een groot gemengd koor en een kleiner vrouwenkoor nodig. Deze koren worden begeleid door een professioneel kamerorkest.
Troupe A’dour nodigt alle enthousiaste zangers uit om met dit unieke project mee te doen!
Benjamin Britten(1913-1976) was een Engelse componist, pianist en dirigent. In Engeland wordt hij beschreven als de grootste componist sinds Henry Purcell en hij is zeker één van de meest prominente klassieke componisten van de 20e eeuw.
Britten schreef deze cantate in 1948 voor de 100-jarige viering van het Lancing College in Sussex. De tekst is geschreven door Eric Crozier na uitgebreid onderzoek naar het legendarische leven van Saint Nicolas, Bisschop van Myra.
De cantate begint met Nicolas die het publiek toespreekt: “Across the tremendous bridge of sixteen hundred years.”
Maar het echte reis door de tijd is niet door Nicolas, maar door Britten gedaan, die terugkeert naar het leven en de dood van de heilige.
De repetities onder leiding van gerenommeerd dirigent Dirkjan Horringa (www.horringa.net) starten eind augustus en zullen iedere woensdagavond plaatsvinden in De Boei in Vinkeveen. Het gaat om in totaal ca.12 repetities en één studiedag.
Het inschrijfgeld bedraagt 75 euro.

Het concert zal plaatsvinden op zondag 25 november in de Johannes De Doper Kerk in Mijdrecht.
In het geval van grote belangstelling zal er een auditie georganiseerd worden.
U kunt zich inschrijven via: info@troupeadour.nl of telefonisch: 06-20 91 73 12 (Irina Parfenova).