Rick Muselaers

Rick Muselaers (1986), studeerde Docent Muziek, Koordirectie (Louis Buskens) en Orkestdirectie (Arjan Tien) aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Hij vervolgde zijn studie directie in Nederland en in de Verenigde Staten bij Martin Wright. Momenteel studeert hij zang bij Jaap Smit.
In 2008 nam hij het initiatief tot de oprichting van het Zuid Nederlands Concert Koor (www.znck.nl). Rick is momenteel verbonden als artistiek leider/chef-dirigent aan dit concertkoor en heeft zodoende verschillende programma’s ingestudeerd in opdracht van gerenommeerde orkesten en dirigenten (bijv. Mahler’s 2e symfonie in Concertgebouw Amsterdam).
Daarnaast is hij dirigent van Koorgroep Oosterhout, Kamerkoor Tourdion Waalwijk en Kamerkoor Zuid. Als gastdirigent werkte hij o.m. met het koor van het Nationaal Opera Festival, het Philips Philharmonisch Koor, Projectkoor Gelderland, Nederlands Concertkoor, Atheneum Kamerorkest (Conservatorium Den Haag), Philips Symfonie Orkest, Symfonieorkest Nijmegen, Brabant Koor, Gauteng Opera Chorus (Johannesburg), Johannesburg Philharmonic Orchestra & Groot Omroepkoor.
Rick assisteerde dirigenten als: Arjan Tien (Cape Philharmonic Orchestra, WDR Rundfunkorchester), Martin Wright (Groot Omroepkoor, Staatsopernchor Berlin) & Jaap van Zweden (Dallas Symphony Orchestra). In 2013 bereidde hij, in opdracht van de Opera Siam Bangkok, het koor voor op de Thaise première van Gustav Mahler’s 8e symfonie (‘Sinfonie der Tausend’). Zodoende werkte hij met koren uit Thailand, Tsjechië, China en Engeland. In 2016 dirigeerde hij de wereldpremière van Rexleigh Bunyard’s Requiem for the Living in Johannesburg en Pretoria.
Naast zijn concertpraktijk geeft Rick regelmatig masterclasses o.m. in Hong Kong & Chicago.
Rick is in september 2013 benoemd tot ambassadeur van de HHW School for Performing Arts in Chicago. (http://www.hhwperforms.org)